Bison Vindskydd

Bison Vindskydd är diffusionsöppet, vilket innebär att eventuell fukt kan vandra ut genom materialet.

Egenskaper
Utsidan av konstruktionen
Diff-öppen
Vattentäthet W2
Fri UV-exp: max 1 månad
Produktgaranti trettio år
Livslängd och kvalitet
Information

Vindskyddet används för är att skydda isoleringen mot vind och därigenom säkerställa att isoleringens funktion inte försämras.

Material
Bison Vindskydd består av polypropen som laminerats med en polyetenfolie. Materialet är UV- och fukt-/värmestabiliserat. Åldringsbeständigheten är minst 50 år. IQD 128 innebär att produkten är tredjepartsgranskad för att säkerställa kvalitet över tid.

Produktbeskrivning
Bison Vindskydd är diffusionsöppet, vilket innebär att eventuell fukt kan vandra ut genom materialet. Vindskyddet är vindtätt och utsidan är vattenavstötande. Vindskyddet monteras på utsidan av isoleringen, innanför ytskiktet (fasaden). Bison Vindskydd går utmärkt att kombinera med Bison Ångbroms på insidan av konstruktionen och man får då en så kallad dubbelriktad ångtransport.

Benämns även som: Vindduk, Vindväv, Vindskyddsduk, Vindskyddsväv, Vindpapp.

Funktion
Vindskyddet används för är att skydda isoleringen mot vind och därigenom säkerställa att isoleringens funktion inte försämras. Vindskyddet förhindrar även att eventuell fukt, som kan finnas bakom fasaden, tränger in i isoler- ingen. Dessa egenskaper motverkar fuktproblem.

Fördelar
Den låga vikten (60 g/m2), och den våningsanpassade bredden gör monteringen enkel. Bison Vindskydd är vitt och släpper igenom ljus under byggtiden. Materialet är elastiskt och mycket rivstarkt vilket gör att det tål normala rörelser i konstruktionen. Brandklass: E (motsvarar B2) uppnås.

Lagring
Bison Vindskydd lagras i obruten förpackning eller så att den ej utsätts för fukt, värme eller UV-strålar.

Bild
Fakta

Vikt: ca 60 g/m2
Längd: 12,5, 25 & 50 m
Bredd: 1,375, 2,75 & 3,05 m
Hanterbarhetstemperatur: -20° C –2 +40° C
Luftgenomsläpplighet: <0,01 m3/m h Pa
Ångtäthet: <20×10³ s/m (sd: <0,5 m)
Rivhållfasthet: ca 80 N
Draghållfasthet: >2 kN/m
Brottöjning: >80%
Vattentäthet (Klass): W2
Brandklass: E

Tillbehör