Bison Ångbroms

Bison Ångbroms är en robust, luft- och vattentät duk som består av polypropen som laminerats med en polyetenfolie.

Egenskaper
Insidan av konstruktionen
Diff-öppen
Vattentäthet W1
Produktgaranti trettio år
Livslängd och kvalitet
Information

Bison Ångbroms är UV- och fukt-/ värmestabiliserat. IQD 128 innebär att produkten är tredjepartsgranskad vilket säkerställer kvalitet över tid.

Användningsområde
Bison Ångbroms placeras på den varma sidan av vägg- eller takkonstruktionen. Ångbromsen används för att lufttäta och för att kontrollera vattenångan. Ångbromsen fungerar utmärkt tillsammans med Bison Vindskydd / Bison Vindskydd Pro (i väggkonstruktioner) och även med Bison DiffTak / Bison DiffTak 175 (i takkonstruktioner). Dessa skapat ett optimalt förhållande mellan duken på insidan och utsidan.

Bison Ångbroms är mer diffusionstät än vindskyddet men inte så diffusionstät som en klassisk Luft- & Ångspärr. Därigenom underlättar den för eventuell byggfukt att torka ut/andas ut. Med Bison Ångbroms bygger man lufttätt men ångöppet, så att man ej stänger in eventuell fukt.

Fördelar
Bison Ångbroms passar till alla hus där man vill ha en mer förlåtande konstruktion som kan andas. Egenskaperna lämpar sig extra bra till exempelvis fritidshus/­säsongsboende där uppvärmningen sker periodvis. Ångbromsen passar även utmärkt till konstruktioner som isolerats av organiska material och även i gamla hus där luft- och ångspärr inte är lämplig.

Lagring
Bison Ångbroms lagras i obruten förpackning eller så att den ej utsätts för fukt, värme eller UV-strålar.

Bild
Bison Ångbroms
Fakta

Vikt: 120g/m2
Längd: 25m & 12,5m (standard)
Bredd: 2,8m (standard)
Ångtäthet: ca 140×10³ s/m, sd-värde 4 m
Rivstyrka: 195 N
Brottöjning: ca 50 %
Draghållfasthet: ca 200 N/5 cm
Vattentäthet: Tät vid 200 mm (2kPa)

Tillbehör