Bison Ångbroms EKO

Ångbromsen passar till alla hus där man vill ha en mer förlåtande konstruktion som kan andas.

Egenskaper
Insidan av konstruktionen
Diff-öppen
Vattentäthet W1
Information

Bison Ångbroms EKO består av flera lager komposit- material gjort av cellulosapapper förstärkt med ett polyetennät. Materialet är UV-stabiliserat.

Produktbeskrivning
Ångbromsen används på den varma sidan av vägg- eller takkonstruktionen. Ångbromsen används för att lufttäta och för att kontrollera vattenångan. Bison Ångbroms EKO fungerar utmärkt tillsammans med Bison Vindskydd och även med Bison DiffTak/Bison DiffTak 175. Man får då ett förhållande med en mer än 5 gånger så tät duk på insidan som på utsidan av väggen. I taket får man ett förhållande med en mer än 10 gånger så tät duk på insidan som på utsidan. Detta är i enlighet med riktlinjerna som förespråkar just dessa förhållanden. (Bison Ångbroms EKO monteras på den varma sidan och Bison Vindskydd/ Bison DiffTak på den kalla sidan.)

Funktion
Bison Ångbroms EKO är mer diffusionstät än vindskyddet men inte så diffusionstät som en klassisk Luft- & Ångspärr. Därigenom underlättar den för eventuell byggfukt att torka ut/andas ut. Med Bison Ångbroms EKO bygger man lufttätt men ångöppet, så att man ej stänger in eventuell fukt.

Användning
Ångbromsen passar till alla hus där man vill ha en mer förlåtande konstruktion som kan andas. Egenskaperna lämpar sig extra bra till exempelvis fritidshus/ säsongsboende där uppvärmningen sker periodvis. Ångbromsen passar även utmärkt till konstruktioner som isolerats av organiska material och även i gamla hus där luft- och ångspärr inte är lämplig.

Lagring
Bison Ångbroms EKO lagras i obruten förpackning eller så att den ej utsätts för fukt och värme.

Bild
Bison Ångbroms EKO Ångbroms
Fakta

Vikt: 180 g/m2
Längd: 50 m (standard)
Bredd: 1,5 m (standard)
Ångtäthet: ca 200×10³ s/m (sd: 5 m)
(Jämför med Bison Vindskydd: sd <0,5 m, Bison DiffTak: sd 0,11 m)
Rivstyrka: L: 490 N/5 cm, T: 230 N/5 cm
Brottöjning: L: 3% / T: 6%
Brandklass: E

Tillbehör